19 svi 2008

OBJAVLJENA DVA JAVNA POZIVA IZ PROGRAMA MEDIA

Education, Audiovisual & Culture Execituve Agency – EACEA pri Europskoj Komisiji objavila je dva Javna poziva za podnošenje projektnih prijedloga u okviru MEDIA Programa.

Javni poziv Media – Promocija/pristup tržištima odnosi se na pristup tržištima za europske stručnjake u području audiovizualne industrije, promociju europskog kinematografskog rada, alati u kinematografskoj industriji temeljeni na kompjuterskim informacijama namijenjeni profesionalcima i zajedničke europske promotivne aktivnosti.

Projektni prijedlozi se mogu podnositi za okvirno trogodišnje partnerstvo, te za jednostavni jednogodišnji ugovor. Agencija po ovom Javnom pozivu pokriva do 50% opravdanih troškova projekta.

Prijaviti se mogu nevladine udruge i tvrtke iz područja audiovizualne industrije sa sjedištem u jednoj od 27 zemalja članica, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Švicarskoj i Hrvatskoj.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 04. srpnja 2008. godine.

Javni poziv Pilot Projects odnosi se na unapređenje europske kulturne i lingvističke raznolikosti i audiovizualnog nasljeđa s ciljem promoviranja međukulturalnog dijaloga, povećanje kruženja audiovizualnih radova izvan područja EU, te na jačanje konkurentnosti europskog audiovizualnog sektora.

Teme na koje se projektni prijedlozi moraju odnositi su slijedeće: distribucija – novi načini kreiranja, distribucije i promoviranja europskog audiovizualnog sadržaja, okoliš za otvorenu medijsku produkciju i prethodno financirani pilot projekti. Agencija po ovom Javnom pozivu pokriva do 50% opravdanih troškova projekta.

Prijaviti se mogu nevladine udruge i tvrtke iz područja audiovizualne industrije sa sjedištem u jednoj od 27 zemalja članica, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Švicarskoj i Hrvatskoj.

Projektni prijedlog mora uključivati partnerstvo od najmanje četiri različite zemlje članice i najmanje tri različita službena jezika EU.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 07. srpnja 2008. godine.

Sva dokumentacija potrebna za podnošenje projektnih prijedloga dostupna je na web adresi: http://ec.europa.eu/information_society/media/index_en.htm.

Za sve detaljnije informacije, te stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci