18 velj 2008

INFORMATIVNA RADIONICA-OBAVIJEST

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja obavještava male i srednje poduzetnike- izvoznike s područja Koprivničko-križevačke županije da Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dana 28. veljače 2008. godine organiziraju Informativnu radionicu za popunjavanje prijavnog obrasca za PHARE 2006. Pilot program za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim poduzećima – podrška za povećanje konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzeća u Republici Hrvatskoj. Radionica će se održati u Bjelovaru u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Bjelovar, Preradovićeva 4/I Bjelovar u vremenu od 9,30 do 16,30 sati. Radionice su namijenjene tvrtkama – malim i srednjim poduzetnicima u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u RH, s više od 10 zaposlenih, koji ostvaruju najmanje 25 % ukupnog prometa od izvoza, koji mogu prikazati dobit nakon oporezivanja te dolaze iz slijedećih prihvatljivih sektora: DA – prehrambena industrija (osim alkoholnih pića i duhanskih proizvoda ), DD – proizvodnja drvnih proizvoda (osim piljene građe, furnir ploča, iverice i sl.), DH – proizvodnja gumenih i plastičnih proizvoda, DJ – metalo-prerađivačka industrija (osim proizvodnje baznih metala), DM – proizvodnja prijevoznih sredstava (osim željezničkih vozila i zrakoplova), DN – ostala proizvodnja i reciklaža, K-72 razvoj i primjena softverskih aplikacija;

Radionice će se održati prema slijedećem rasporedu:

1) 25. veljače 2008. godine (ponedjeljak) u Zagrebu, u kino-dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, u vremenu od 9.30 do 16.30 sati održati će se informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

2) 26. veljače 2008. godine u Osijeku, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Osijek, Europske avenije 13, Osijek u vremenu od 9.30 do 16.30 održati će se informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

3) 27. veljače 2008. godine u Slavonskom Brodu, u prostorijama Brodsko-posavske županije, Velika vijećnica, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod , u vremenu od 9.30 do 16.30 održati će se informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

4) 28. veljače 2008. godine u Bjelovaru, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijeske komore Bjelovar, Preradovićeva 4/I, Bjelovar, u vremenu od 9.30 do 16.30 sati održati će se informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

5) 29. veljače 2008. godine u Varaždinu, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Varaždin, Petra Preradovića 17/II , 3. kat, Varaždin, u vremenu od 9.30 do 16.30 sati održati će se informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

6) 03. ožujka 2008. godine u Rijeci, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka, u vremenu od 9.30 do 16.30 sati održati će se informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.

7) 05. ožujka 2008. godine u Splitu, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Split, Obala Ante Trumbića 4, Split, u vremenu od 9.30 do 16.30 sati održati će se informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

8) 06. ožujka 2008. godine u Zagrebu, u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II, Zagreb u vremenu od 9.30 do 16.30 sati održati će se zaključna informativna radionica za potencijalne podnositelje koji se nisu uspjeli uključiti u gore navedene radionice;

Oni potencijalni podnositelji kojima ne odgovara termin informativne radionice za područje njihove županije mogu sudjelovati na informativnoj radionici koja se održava za druga područja sukladno terminu koji ima odgovara. Na radionicama će se potencijalni podnositelji upoznati s natječajem i natječajnom procedurom te načinom popunjavanja prijavnog obrasca, načinom izrade logičke matrice te izrade projektnog proračuna.

Sudjelovanje na radionici najavljuje se Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva kao jednom od organizatora, najkasnije do 22. veljače 2008. godine putem Prijavnog obrasca.

Sve dodatne informacije možete dobiti u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja.

Kontakt osoba: Melita Birčić, pomoćnica ravnateljice 048/621-978 e-mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci