13 stu 2007

PREZENTACIJA PROGRAMA IPA KOMPONENTE IIIC – OPERATIVNI PROGRAM ZA REGIONALNU KONKURENTNOST

Predstavnici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prisustvovali su prezentaciji Programa pretpristupne pomoći IPA, Komponente IIIc – Regionalna konkurentnost, koja se održavala u Zagrebu 13. studenog u prostorijama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

U okviru programa pretpristupne pomoći IPA predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa prezentirali su proces nacionalne akreditacije za navedeni program, provedbu programa, praćenje i vrednovanje, te sastavnice Komponente IIIc: Poboljšanje razvojnih mogućnosti područja s poteškoćama u razvoju, Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, Transfer tehnologije i podrška na znanju utemeljenim novoosnovanim poduzećima i Tehnička pomoć.

Upravo će Komponenta IIIc – Regionalna konkurentnost predstavljati jednu od osnovnih mogućnosti financiranja projekata na razinama regionalne uprave i lokalne samouprave u čijoj će pripremi i provedbi glavnu ulogu imati regionalne razvojne agencije, poduzetnički centri i ostale javne institucije i ustanove na području regionalne uprave i lokalne samouprave.

U okviru prezentacije Komponente IIIc prof.dr.sc. Jadranko Bendeković predstavio je hrvatski prijevod knjige «Vodič za analizu troškova i koristi investicijskih projekata» kao praktični vodič za pripremu i provođenje projekata financiranih sredstvima iz pretpristupnih fondova Europske unije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci