04 lis 2007

Informativna radionica u vezi predstavljanja projekta PHARE 2006 MSP Pilot grant –shema „Podrška povećanju konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj“ –Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva

Dana 04. listopada 2007. godine – četvrtak u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održana je informativna radionica u vezi početka provedbe projekta „Podrška povećanju konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj“.

Projekt „Podrška povećanju konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj” predstavlja prvu grant-shemu/dodjelu bespovratnih potpora odnosno darovnica, namijenjenih sektoru malog i srednjeg poduzetništva koji se financira iz pretpristupnog fonda Europske unije – PHARE 2006.

Opći cilj projekta je povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika i obujma izvoza te uspješna prilagodba europskom tržištu uključujući učinkovito korištenje EU fondova. Ukupan fond projekta “Podrška povećanju konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj” iznosi 2,7 milijuna Eura.

Za sredstva će moći kandidirati izvozno orijentirani mali i srednji poduzetnici koji 25% ukupnih prihoda ostvaruju s osnova izvoza. Iznos sredstava za koji će se moći kandidirati projekti je od 50.000 do 100.000 Eura, uz minimalno sufinanciranje u visini od 25% ukupnih prihvatljivih troškova (na područjima posebne državne skrbi u visini od 15% ukupnih prihvatljivih troškova).

Za detaljnije informacije o Projektu obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel. 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci