03 ruj 2007

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA KANDIDIRALA PROJEKT INTEGRIRANI SUSTAV MONITORINGA I UPRAVLJANJA OKOLIŠEM U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI PREMA JADRANSKOM PREKOGRANIČNOM PROGRAMU ZA SUSJEDSTVO INTERREG/CARDS-PHARE

Koprivničko-križevačka županija kandidirala je projekt «Integrirani sustav monitoringa i upravljanja okolišem u Koprivničko-križevačkoj županiji-ISEMM» prema  Jadranskom prekograničnom programu za susjedstvo INTERREG/CARDS PHARE. Projekt  je  rezultat  rada  radne grupe na temu Zaštite okoliša u okviru provođenja projekta EUQUALEN – Unapređenje europske kvalitete kulture u pristupu poduzetništvu u Koprivničko-križevačkoj županiji koji Koprivničko-križevačka županija i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja provode u suradnji s Agencijom za internacionalnu ekonomsku suradnju Regije Friuli Venezia Giulia – Informest.

Cilj projekta «Integrirani sustav monitoringa i upravljanja okolišem u Koprivničko-križevačkoj županiji» je utvrditi stanje zagađenosti u sve tri sastavnice okoliša kao osnove za uspostavu kontinuiranog integriranog monitoringa  zraka, tla i podzemne vode kako bi se zaštitio i unaprijedio okoliš, poboljšao životni standard i unaprijedila kvaliteta života stanovništva Koprivničko-križevačke županije.

Ukupna vrijednost pojekta iznosi 499.953,12 EUR-a., od čega će  se 75% financirati  iz sredstava Jadranskog prekograničnog programa za susjedstvo.

U procesu pripreme projektnog prijedloga PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja bila je glavni koordinator, te nositelj  stručnih i tehničkih poslova u izradi  i kompletiranju projektne dokumentacije.

Partneri u  pripremi i provedbi projekta su:

«ARPA», Agencija za zaštitu okoliša regije Friuli Venezia Giulia iz Italije

Županijski zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Visoko gospodarsko učilište, Križevci i

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci