Ponedjeljak, 17. prosinca 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


AGROSHORT


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

PORA SVEČANO OBILJEŽILA DAN ULASKA REPUBLIKE HRVATSKE U EUROPSKU UNIJU

PORA Razvojna agencije Podravine i Prigorja je povodom obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u EU dana 01. srpnja 2013. godine organizirala Dan otvorenih vrata PORE i jednodnevnu radionicu u okviru provedbe projekta EU Compass 2 na temu: Raspoloživi fondovi za financiranje projekata nakon ulaska Republike Hrvatske u EU.

Radionici je prisustvovao župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predstavnici jedinica područne (regionalne) i lokalne samouprave, predstavnici gospodarske i obrtničke komore, institucija te poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije - ukupno 50 sudionika.

Na početku radionice prisutnima se pozdravnim riječima obratila ravnateljica PORE Melita Birčić te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je pohvalio uključenost velikog broja institucija u partnerstva vezana uz EU fondove, a osvrnuo se i na ulazak Republike Hrvatske u EU: „Hrvatska može i treba zadržati sve svoje posebnosti unutar europske obitelji, a u novim okolnostima trebamo se prilagoditi činjenici da smo sada dio jedne nove zajednice i živjeti prema europskim standardima. Jasno je da moramo još puno toga naučiti, ali vjerujem da smo dobro iskoristili vrijeme pripreme i da smo spremni za ono što dolazi. Želim istaknuti i velik intelektualni kapital kojeg posjedujemo i koji ćemo tek sada iskoristiti u svojem punom opsegu."

Nakon uvodnog obraćanja župan Darko Koren je simboličnom gestom puštanja 28 balona s balkona PORE  obilježio ulazak Republike Hrvatske u EU.

U nastavku je ravnateljica Melita Birčić sudionike upoznala s dosadašnjim iskustvom PORE u pripremi i provedbi EU projekata i organizaciji i održavanju edukacija za sve dionike s ciljem jačanja znanja o pripremi i provedbi EU projekata. PORA je u proteklom razdoblju provela 15 EU projekata sveukupne vrijednosti 4 mil. EUR-a te organizirala i odradila niz edukacija, seminara i radionica kojima je nazočilo preko 2000 sudionika s područja Županije. 

U nastavku radionice je održana prezentacija na temu „Raspoloživi EU fondovi nakon ulaska Republike Hrvatske u EU", predstavljen je i sustav programiranja u RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine te razlike između pretpristupnih fondova i nadolazećih strukturnih fondova.

Trenutno su otvorena tri natječaja u okviru IPA IV. komponente ljudskih potencijala; "Jačanje socijalnog dijaloga", "Poboljšanje pristupa tržištu rada za osoba s invaliditetom", "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, faza 2" te se prisutne upoznalo s prihvatljivim prijaviteljima na navedene natječaje, aktivnostima koje se mogu financirati te raspoloživim sredstvima.

Predstavljena je i LEADER inicijativa te LAG Podravina koji je osnovan na inicijativu grada Đurđevca i okolnih općina, a uz stručnu i teničku pomoć  PORE. LAG Podravina upravo je danas, 01. srpnja 2013. godine primio odluku o odobrenju bespovratnih financijskih sredstava iz IPARD programa u iznosu 900.000,00 kuna za dvogodišnje financiranje rada LAG-a kao i edukaciju njegovih članova. Osim financijske podrške ova odluka je važna i zato što označava da će LAG Podravina za sve projekte ruralnog razvoja sa svog područja davati svoje mišljenje i podršku, a time će prijavitelji imati više izgleda u dobivanju bespovratnih financijskih sredstava iz EU fondova.

Dan otvorenih vrata i radionica završena je razgledavanjem opreme PORE koja je nabavljena iz EU fondova i druženjem svih sudionika.

EU Compass_2_01.07.2013_1EU Compass_2_01.07.2013_2EU Compass_2_01.07.2013_3EU Compass_2_01.07.2013_4EU Compass_2_01.07.2013_6EU Compass_2_01.07.2013_7EU Compass_2_01.07.2013_8EU Compass_2_01.07.2013_9EU Compass_2_01.07.2013_10

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE