Ponedjeljak, 22. listopada 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.21. OGSgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.ikonagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.KK_javni_pozivi_2018gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink
Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/2018.Dani_cjeloivotnog_ucenjagk-is-215.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


AGROSHORT


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA «MLEKO - HIGIJENA MLIJEKA OD KRAVE DO TRŽIŠTA»

PROJEKT SUFINANCIRA EUROPSKA UNIJA
PHARE CBC/INTERREG IIIA
 
 
U srijedu, 26. studenog 2008. godine s početkom u 11 sati u Hotelu Podravina u Koprivnici održana je Završna konferencija Projekta «MLEKO - Higijena mlijeka od krave do tržišta».

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije kao vodećeg partnera na čelu s županom Koprivničko-križevačke županije gospodinom Darkom Korenom, i potpredsjednikom Županijske skupštine gospodinom Ivanom Vukom, kao i predstavnici projektnih partnera – iz Hrvatskog stočarskog centra, Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka gospođa Vesna Tomše-Đuranec i gospođa Nina Krnjak, iz Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dekan gospodin Vinko Pintić i gospođa Tatjana Jelen, te predstavnici slovenskog partnera u Projektu gospodin Igor Tumpej i gospođa Felicita Domiter iz Kmetijsko-gozdarskog zavoda Ptuj.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici županijskih institucija, predstavnici gradova i općina, gospodarskih i obrtničkih komora, tvrtki, obrazovnih institucija, te ostalih institucija s područja Koprivničko-križevačke županije, kao i brojni predstavnici medija.

Završnu konferenciju otvorio je predstavnik nositelja projekta i vodećeg partnera župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren.

O suradnji Koprivničko-križevačke županije i regije Podravlje na temelju koje je i nastao Projekt MLEKO, kao i o ciljevima Projekta, njegovom tijeku i projektnim aktivnostima govorio je Voditelj Projekta gospodin Ivica Đopar. O provedbi Projekta i njegovim rezultatima svim nazočnima obratila se ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gospođa Melita Birčić, institucije koja je pružala stručnu i tehničku podršku tijekom svih trinaest mjeseci implementacije Projekta.

Ispred slovenskog partnera u projektu svim nazočnima se obratio gospodin Igor Tumpej, koji je predstavio svoja iskustva u provedbi Projekta, te je rekao nešto više o prilagodbi slovenskih farmera nakon ulaska Slovenije u Europsku uniju.

Ispred Hrvatskog stočarskog centra, Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka svim nazočnima obratila se gospođa Vesna Tomše-Đuranec koja je rekla nešto više o analizama koje su se vršile tijekom provedbe Projekta, kao i o edukativnim radionicama za farmere i publikacijama koje su izdane u Projektu.

Kao projektni partner ispred Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima svim nazočnima se obratio dekan gospodin Vinko Pintić, koji je naglasio važnost ovog Projekta za Visoko gospodarsko učilište, kao jednog od niza međunarodnih projekata u kojima je sudjelovala jedina visokoobrazovna i znanstvena institucija u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projekt MLEKO provodio se trinaest mjeseci, te je u njemu direktno sudjelovalo 120 farmera s područja Koprivničko-križevačke županije. Ispred farmera uključenih u Projekt svim nazočnima obratio se proizvođač mlijeka gospodin Nikola Severović. On je iznio vrlo pozitivna vlastita iskustva, ali i iskustva svih farmera koji su direktno sudjelovali u provedbi Projekta. Istaknuo je važnost provođenja ovakvih projekata i raznih edukacija za poljoprivredne proizvođače što doprinosi cjeloživotnom obrazovanju u poljoprivrednoj proizvodnji, te povećanju njihove konkurentnosti na međunarodnom tržištu, ali i boljoj i lakšoj prilagodbi EU normama po ulasku Republike Hrvatske u EU.

Konferenciji je prisustvovalo 60-ak proizvođača mlijeka direktno uključenih u Projekt, ali i proizvođači mlijeka koji nisu direktno sudjelovali u provedbi Projekta, a koji su prepoznali važnost ovakvih Projekata, te izrazili spremnost za buduću suradnju u nadolazećim zajedničkim Projektima. Predstavnici mnogih institucija koji su nazočili Završnoj konferenciji izrazili su svoje pozitivne dojmove glede provedenog Projekta i ostvarenih rezultata kao i glede organizacije svih projektnih aktivnosti i održane konferencije.

Kao jedan od rezultata Projekta MLEKO na Završnoj konferenciji su predstavljene publikacije izdane na kraju provedbe Projekta – Stručni priručnik Projekta MLEKO, Vodič dobre higijenske prakse u proizvodnji mlijeka i brošura u čijoj pripremi i izradi su sudjelovali svi projektni partneri. Publikacije su namijenjene farmerima uključenim u Projekt, svim proizvođačima mlijeka kao i stručnjacima koji se bave kontrolom mlijeka. Stručni priručnik sadržava kronološki pregled svih stručnih analiza i obrada uzoraka mlijeka izvršenih tijekom implementacije projekta. Vodič dobre higijenske prakse u proizvodnji mlijeka namijenjen je svim proizvođačima mlijeka kao i stručnjacima iz područja kontrole mlijeka, te sadržava pregled svih regulativa i zakonskih odredbi Republike Hrvatske iz područja proizvodnje mlijeka, kao i pregled regulativa i normi koje se primjenjuju u Europskoj uniji, a odnose se na proizvodnju mlijeka prema načelima dobre higijenske prakse, a kojih će se morati pridržavati proizvođači mlijeka po ulasku Hrvatske u EU. U brošuri su ukratko prikazani ciljevi Projekta, provedene aktivnosti kao i ostvareni rezultati.
 
Projekt MLEKO je sufinanciran iz Programa prekogranične suradnje Slovenija-Mađarska-Hrvatska Program za susjedstvo 2004-2006 PHARE CBC INTERREG IIIA. Nositelj svih projektnih aktivnosti u Projektu je Koprivničko-križevačka županija u suradnji s POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja, dok su projektni partneri Hrvatski stočarski centar, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Kmetijsko-gozdarski zavod Ptuj.
 
Predstavnici Koprivničko-križevačke županije i projektnih partnera
ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA «MLEKO - HIGIJENA MLIJEKA OD KRAVE DO TRŽIŠTA»
Župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren uvodno se obratio svima nazočnima
Voditelj Projekta gospodin Ivica Đopar i ravnateljica PORE gđa Melita Birčić
Predstavnik slovenskog partnera gospodin Igor Tumpej iz Kmetijsko-gozdarskog zavoda Ptuj
Predstavnica Hrvatskog stočarskog centra - Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka gđa Vesna Tomše-Đuranec
Dekan Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima gospodin Vinko Pintić
Predstavnik farmera uključenih u Projekt gospodin Nikola Severović
ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA «MLEKO - HIGIJENA MLIJEKA OD KRAVE DO TRŽIŠTA»
ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA «MLEKO - HIGIJENA MLIJEKA OD KRAVE DO TRŽIŠTA»

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA «MLEKO - HIGIJENA MLIJEKA OD KRAVE DO TRŽIŠTA»

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA «MLEKO - HIGIJENA MLIJEKA OD KRAVE DO TRŽIŠTA»

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE