Nedjelja, 21. listopada 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.21. OGSgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.ikonagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.KK_javni_pozivi_2018gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink
Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/2018.Dani_cjeloivotnog_ucenjagk-is-215.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


AGROSHORT


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

ZAVRŠNOM KONFERENCIJOM SVEČANO OBILJEŽEN ZAVRŠETAK USPJEŠNE PROVEDBE PROJEKTA DRAVA-GASTROLOBBY

U srijedu, 26. siječnja 2011. godine s početkom u 10,00 sati  u prostorijama hotela „Picok“ u Đurđevcu održana je Završna konferencija projekta DRAVA-GASTROLOBBY kojoj je prisustvovalo osamdesetak sudionika, predstavnika institucija i nevladinog sektora iz Koprivničko-križevačke županije i Županije Somogy iz Mađarske.
 
Drava Gastrolobby
 

Konferenciju je pozdravnim riječima otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Pohvalio je suradnju sa županijom Somogy s kojom Koprivničko-križevačka županija njeguje prijateljstvo još od 1997. godine kada je suradnja i formalizirana Sporazumom. Župan je naglasio da će nas ovakvi projekti suradnje učiniti sposobnijima da kao punopravna članica u EU koristimo sve mogućnosti vezane uz korištenje fondova EU.  

 
Drava Gastrolobby
 
Svim prisutnima se u ime domaćina obratio i gradonačelnik Grada Đurđevca Slavko Gračan i poželio dobrodošlicu u grad bogate povijesti i kulture u kojem se svi ugodno osjećaju.
 
Drava Gastrolobby
 

Tihana Kraljić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva  u svojem obraćanju naglasila je da će suradnja institucija, agencija, uprave i civilnog društva biti u slijedećem razdoblju neizbježna, posebice na NUTS II razini. Državna tajnica je ujedno pohvalila rad PORE i naglasila kako je provedba ovakvih projekata izrazito važna za unapređenje znanja o pripremi i provedbi EU projekata, kao i dobar temelj za buduće projekte od regionalnog značaja koji će se moći prijavljivati na natjejače strukturnih fondova nakon ulaska Hrvatske u EU.

 
 
Zamjenik župana Županije Somogy Witzmann Mihaly naglasio je vrlo dobru suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom i županijskim institucijama koje su aktivno uključene u sve projekte i siguran je da će dosadašnja razmjena znanja i iskustva biti od velike pomoći u pripremi za korištenje strukturnih fondova EU.
 
 

Konferenciju je svojim nastupom uveličala folklorna skupina „Tradicionalno društvo Drava“ iz Lakocse izvedbom tradicionalnih plesova i pjesma mađarskog pograničnog područja.

 
 
Drava Gastrolobby
 
Kristina Kovács-Kiss pročelnica Ureda za međunarodne odnose i turizam Županije Somogy prezentirala je iskustva s prve dvodnevne gastronomsko-kulturne manifestacije održane 15. i 16. svibnja 2010. u Barču, te u pograničnim općinama Csokonyavisonta i Lakocsa u Mađarskoj, te je pružila i kratak osvrt na utrošena sredstva u okviru odobrenog proračuna projekta. Prvog dana manifestacije održano je natjecanje u kuhanju za ukupno osam županija iz Mađarske i Hrvatske s područja IPA programa. Svaku županiju predstavljao je kuharski tim sastavljen od predstavnika županije i županijskih institucija koji se natjecao u pripremanju jela. Drugog dana manifestacije u mjestu Lakocsa održana je radionica na temu buduće suradnje pograničnih županija i pripreme novih projektnih prijedloga.
 
Drava Gastrolobby
 

Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca izvela je autohtone pjesme i melodije Podravine i još jednom potvrdila kako grad Đurđevac njeguje hrvatsku kulturnu baštinu.

 
 
Drava Gastrolobby
 
Ispred projektnog partnera Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije direktor Ureda Turističke zajednice Zdravko Mihevc prezentirao je iskustva s održane druge gastronomsko-kulturne manifestacije u Legradu i Đurđevcu 25. i 26. rujna 2010. godine. Prvi dan manifestacije obuhvaćao je natjecanje u kuhanju za 10 kuharskih timova iz mađarskih i hrvatskih županija, a u nedjelju 26. rujna manifestacija je nastavljena posjetom Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama i Galeriji Stari grad s donacijom Ivana Lackovića Croate u Đurđevcu, nakon čega je održan radni sastanak predstavnika svih uključenih županija i projektnih partnera. Zdravko Mihevc dao je i prikaz izrađenih dvojezičnih kataloga i letaka u projektu.
 
Drava Gastrolobby
 

O provedenim aktivnostima tijekom proteklih 12 mjeseci provedbe projekta i mogućnostima buduće suradnje između dviju županija i županijskih ustanova prisutnima se obratila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić koja se zahvalila svim projektnim partnerima i predstavnicima IPA županija na aktivnom sudjelovanju u projektu. Ravnateljica PORE izrazila je zadovoljstvo uspješnom provedbom projekta, a posebice ostvarenom suradnjom na području kulture, kao i promocijom kulturnih vrijednosti i nasljeđa u pograničnom području. Također je naglasila i važnost buduće suradnje između dviju županija i potencijalnih projektnih partnera na budućim zajedničkim projektima sufinanciranim EU sredstvima.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE