Petak, 17. kolovoza 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.ikonagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.KK_javni_pozivi_2018gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/projektni_prijedlozi_31.12.2019gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink
Loading

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


AGROSHORT


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU SREDSTAVA FONDA ZA SUFINANCIRANJE PROVEDBE EU PROJEKATA NA REGIONALNOJ I LOKALNOJ RAZINI ZA 2018. GODINU

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu.

Prihvatljivi korisnici bespovratnih sredstava su:

  • jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave
  • pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (samo za svoje ime i za svoj račun)
  • ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava osiguranih u okviru Javnog poziva je 200.000.000,00 kuna.

Maksimalni iznos sredstava koji se može u tri uzastopna poziva o dodjeli sredstava Fonda isplatiti korisnicima na području pojedine jedinice područne (regionalne) samouprave je:

  • 40.000.000,00 kuna za jedinice područne (regionalne) samouprave s brojem stanovnika manjim od 100.000
  • 50.000.000,00 kuna za jedinice područne (regionalne) samouprave s brojem stanovnika od 100.000 do 200.000
  • 60.000.000,00 kuna za jedinice područne (regionalne) samouprave s brojem stanovnika od 200.000 do 300.000
  • 70.000.000,00 kuna za jedinice područne (regionalne) samouprave s brojem stanovnika većim od 300.000
  • 85.000.000,00 kuna za Grad Zagreb.

Neovisno o korisniku i području provedbe projekta minimalna vrijednost zahtjeva za dodjelu sredstava mora iznositi 50.000,00 kuna dok maksimalna vrijednost zahtjeva može iznositi 10.000.000,00 kuna.

Zahtjevi za dodjelu će se zaprimati od 16. kolovoza 2018. do iskorištenja sredstava planiranih za 2018. godinu, a najkasnije do 15. prosinca 2018.

Dodatne informacije i dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

Ažurirano 03. kolovoza 2018.

Hitovi: 63

OBJAVLJEN POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA PROGRAM ULAGANJA U ZAJEDNICU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za Program ulaganja u zajednicu.

Predmet poziva Programa ulaganja u zajednicu odražava potrebe šire lokalne zajednice za ulaganje u obnovu, izgradnju i rekonstrukciju objekata javne namjene koji služe za zadovoljenje vjerskih, kulturnih i društvenih potreba te potiču uključenost u zajednicu, a koji se trenutno ne mogu financirati putem drugih postojećih financijskih instrumenata.

Program ulaganja u lokalnu zajednicu zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su javno-pravni subjekti, vlasnici prihvatljivih objekata.

Prihvatljivi objekti su objekti javne namjene koji su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici i u kojima stanovnici zadovoljavaju vjerske, kulturne i društvene potrebe u zajednici.

Aktivnosti koje su prihvatljive u okviru Poziva su radovi na obnovi, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i modernizaciji prihvatljivih objekata za koje je pripremljena prostorno-planska i projektno-tehnička dokumentacija.

Najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti prema ovom Pozivu jednom podnositelju iznosi 500.000,00 kn s PDV-om, a raspoloživi iznos sredstava u okviru Programa iznosi 11.000.000,00 kn.

Poziv je otvoren do 01. studenoga 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava Programa.

Više informacija o Pozivu možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 30. srpnja 2018.

Hitovi: 90

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – S PROVEDBOM ZAPOČEO JOŠ JEDAN EU PROJEKT U KOJEM SUDJELUJE „PORA“ RAZVOJNA AGENCIJA PODRAVINE I PRIGORJA

U utorak, 24. srpnja 2018. u prostorima „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je konferencija za medije povodom potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“.

Projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ odobren je u okviru natječaja Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 4.839.671,00 kn, od čega su bespovratna sredstva 3.668.996,42 kn. Trajanje projekta je 3 godine. Prijavitelj i korisnik projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i „PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Svrha projekta je održivo korištenje prirodne baštine na području Općine Legrad s ciljem povećanja broja posjetitelja i atraktivnosti odredišta prirodne baštine, odnosno jezera Šoderica.

Na početku konferencije se svim prisutnima obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao svim partnerima i naglasio kako županija kontinuirano ulaže u revitalizaciju Šoderice. Zatim je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić ukratko predstavio projekt i naveo što će se sve u okviru njega provesti tijekom slijedeće 3 godine, odnosno koji infrastrukturni radovi će se realizirati sa svrhom daljnjeg uređenja Šoderice. Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar predstavila je aktivnosti koje će u okviru projekta provesti Javna ustanova, a vezane su uz očuvanje i promociju prirodne baštine, budući da se Šoderica nalazi u zaštićenom NATURA 2000 području i dio je Regionalnog parka Mura-Drava. Na kraju konferencije je ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić istaknula kako će „PORA“ KKŽ biti zadužena za izradu Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima i promociju projekta kao i cjelokupnu administrativnu i tehničku podršku svim partnerima tijekom provedbe projekta, odnosno provodit će aktivnosti vezane uz izvještavanje, koordinaciju projektnih aktivnosti te komunikaciju sa provedbenim tijelima.

U okviru projekta uredit će se šetnica na jezeru Šoderica u ukupnoj dužini od 1,5 km na kojoj će se postaviti nova javna rasvjeta, izgradit će se 2 vidikovca i postaviti edukativne table, a također će se iz projekta urediti 2 dječja igrališta, nabaviti električni bicikli i provesti niz aktivnosti kojima će se doprinijeti povećanju atraktivnosti jezera Šoderica kao zaštićenog područja.

Ugovor o provedbi projekta potpisan je 16. srpnja 2018., a pripremne aktivnosti kreću već u jesen ove godine.

„PORA“ KKŽ je kao stručna i savjetodavna pomoć sudjelovala u pripremi ovog projekta u okviru provedbe programa Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ u okviru kojeg pruža pomoć jedinicama lokalne samouprave i ustanovama u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih iz ESI fondova.

IMG 8503 IMG 8524 IMG 8537 IMG 8613 IMG 8649 IMG 8685

 

Ažurirano 25. srpnja 2018.

Hitovi: 119

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA U OPĆINI VIRJE – ZAPOČEO PROJEKT „ZAŽELI-PROVEDI!“

U četvrtak, 05. srpnja 2018. u prostorima Općine Virje održana je početna konferencija projekta „ZAŽELI-PROVEDI!“. Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena ZAŽELI, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala u pripremi projekta te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao savjetodavna pomoć i podrška tijekom provedbe projekta. Navedene aktivnosti „PORE“ KKŽ realizirane su u okviru programa „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ.

Na početku se svim prisutnima obratila voditeljica projekta Kristina Filipović koja je sudionike upoznala sa ciljevima i svim projektnim aktivnostima. Cilj projekta je zapošljavanje ukupno 9 nezaposlenih žena s područja Općine Virje tijekom 24 mjeseca, a koje će se brinuti o 45 korisnika; starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Virje. Za žene će se nabaviti bicikli i radna odjeća, a korisnicima će se na mjesečnoj razini osigurati higijenske potrepštine. Prvih 6 mjeseci provedbe odabrane pripadnice ciljne skupine će proći kroz edukaciju za njegovateljice, što će unaprijediti njihove kompetencije na tržištu rada.

Svim prisutnima se također obratila i v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac kao partner na projektu, zatim načelnik Općine Virje Mirko Perok i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, koji su izrazili zadovoljstvo odobrenim projektom.

Ukupna vrijednost projekta je 1.336.345,77 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima EU, a projektne aktivnosti će se provoditi 30 mjeseci.

IMG 9336IMG 9382IMG 9385

Ažurirano 05. srpnja 2018.

Hitovi: 88

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA U SURADNJI S „POROM“ KKŽ PRIPREMILA RAZVOJNE PLANOVE ZA IMENOVANJE REGIONALNIH CENTARA KOMPETENTNOSTI

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s „POROM“ KKŽ pripremila je i prijavila razvojne planove sveukupne vrijednosti gotovo 100.000.000,00 kuna na Javni poziv osnivačima za kandidiranje ustanova za strukovno obrazovanje za imenovanje regionalnim centrima kompetentnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno dokumentu Mreža regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, Koprivničko-križevačka županija nalazi se u jednom regionalnom području zajedno s Bjelovarsko-bilogorskom, Krapinsko-zagorskom, Međimurskom i Varaždinskom županijom.

Kandidirane ustanove za strukovno obrazovanje s područja Koprivničko-križevačke županije su Obrtnička škola Koprivnica iz (pod)sektora elektrotehnike u suradnji sa Strukovnom školom Đurđevac i Srednja gospodarska škola Križevci iz (pod)sektora poljoprivrede u suradnji sa Srednjom školom Koprivnica. 

IMG 7053

Ažurirano 15. lipnja 2018.

Hitovi: 127

OBJAVLJENI REZULTATI JAVNOG POZIVA ZA DOSTAVU PRIJEDLOGA PROJEKATA GRADOVA I OPĆINA ZA POTICANJE RAZVOJA KOMUNALNOG GOSPODARSTVA I UJEDNAČAVANJE KOMUNALNOG STANDARDA U 2018. GODINI MINISTARSTVA GRADITELJSTVA I PROSTORNOGA UREĐENJA

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je 11. lipnja 2018. godine popis odabranih projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava usmjerenih na poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave.

Dana 26. veljače 2018. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je Javni poziv za dostavu prijedloga projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini. Prihvatljive aktivnosti bile su: izrada projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture; izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora i drugih objekata koji pridonose podizanju razine javnih usluga i poboljšanju kvalitete življenja u naseljima jedinice lokalne samouprave; nabava opreme i strojeva kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda odnosno obavljanje određene komunalne djelatnosti te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

„PORA“ KKŽ je s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja i što većeg broja prijava s područja Koprivničko-križevačke županije dana 28. veljače održala prezentaciju poziva te ponudila stručnu i tehničku pomoć u pripremi zahtjeva.

Prema objavljenim rezultatima Ministarstvo je odobrilo financiranje za ukupno 11 projekata iz Koprivničko-križevačke županije u ukupnom iznosu od 2.466.000,00 kn i to kako slijedi:

Tablica

Ažurirano 12. lipnja 2018.

Hitovi: 153

ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK LAG-OVA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 08. lipnja 2018. godine u prostorima „PORE“ KKŽ održan je koordinacijski sastanak lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije (KKŽ) na temu uspostave kratkog opskrbnog lanca Koprivničko-križevačke županije.

Sastanak je organizirala „PORA“ KKŽ u suradnji s LAG-om „PODRAVINA“, LAG-om „PRIGORJE“, LAG-om „IZVOR“, LAG-om Mura-Drava i Koprivničko-križevačkom županijom.

Na početku sastanka prisutne su pozdravili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić. Nakon uvodnih riječi predstavnici „PORE“ KKŽ predstavili su Poziv za ulazak u kratki opskrbni lanac Koprivničko-križevačke županije (KOL KKŽ) čiji je cilj uspostava organiziranog udruženja poljoprivrednih proizvođača koji će obuhvatiti najkvalitetnije poljoprivredne proizvode i njihove prerađevine iz Koprivničko-križevačke županije. Tijekom sastanka predstavnici LAG-ova i Koprivničko-križevačke županije iznijeli su svoje prijedloge u svrhu što kvalitetnije pripreme KOL-a.

KOL KKŽ provodit će se u okviru projekta Agrishort, financiranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Osim uspostave kratkog opskrbnog lanca Koprivničko-križevačke županije u okviru projekta će se izraditi i zajednička promotivna brošura, vizualni identitet KOL-a i online aplikacija s uključenom web trgovinom.

Slika 1 Koordinacija

Slika 2 Koordinacija

Ažurirano 08. lipnja 2018.

Hitovi: 124

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ŽELIM BITI MAJSTOR“

U srijedu, 6. lipnja 2018. godine u prostorima Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci održana je početna konferencija projekta „Želim biti majstor“. Projekt je prijavljen na otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je gotovo 700.000,00 kuna.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednica HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, viša stručna savjetnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Mihaela Felker, predstavnica Hrvatske obrtničke komore Nevena Kurteš, v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac sa suradnicima, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran-Ratković, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, kao i ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne je pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je iskazao zadovoljstvo što se u Koprivničko-križevačkoj županiji provode projekti kojima se nastoji poticati učenike da upišu zanimanja koja su u skladu s potrebama tržišta rada. Predsjednica HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić istaknula je da će se ovim projektom značajno doprinijeti promociji upisa učenika u deficitarna obrtnička zanimanja. U ime ravnatelja škola svim prisutnima obratila se ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran-Ratković rekavši kako je provedba projektnih aktvnosti već u tijeku te da će svi partneri zajednički raditi na uspješnoj provedbi projekta.

Na kraju konferencije ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec održala je prezentaciju te detaljnije predstavila projektne aktivnosti.

Opći cilj projekta je doprinijeti zapošljivosti nezaposlenih osoba i učenika na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije. Glavne aktivnosti u projektu su motivacijske radionice za nezaposlene osobe, prezentacije deficitarnih obrtničkih zanimanja na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima te danima otvorenih vrata u 3 strukovne škole, prezentacije za učenike u 23 osnovne škole Koprivničko-križevačke županije, posjet učenika osnovnih škola i nezaposlenih osoba obrtničkim radionicama te radionice o cjeloživotnom učenju za učenike strukovnih škola.

IMG 7518

IMG 7526

IMG 7535

Ažurirano 08. lipnja 2018.

Hitovi: 135

POZIV NA TESTIRANJE I INTERVJU ZA RADNA MJESTA PROJEKT MENADŽER ZA RAZVOJNE PROJEKTE - PRIPRAVNIK I PROJEKT MENADŽER ZA STRATEŠKO PLANIRANJE I REGIONALNI RAZVOJ - PRIPRAVNIK

Na temelju Odluke o davanju suglasnosti ravnateljici „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji za novo zapošljavanje, raspisivanje natječaja, izbor pripravnika/ice radi obavljanja poslova Projekt menadžera za razvojne projekte i sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci KLASA: 021-06/18-01/03, URBROJ: 2137-25-18-03 i Odluke o davanju suglasnosti ravnateljici „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji za novo zapošljavanje, raspisivanje natječaja, izbor pripravnika/ice radi obavljanja poslova Projekt menadžera za strateško planiranje i regionalni razvoj i sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci KLASA: 021-06/18-01/03, URBROJ: 2137-25-18-04 koje je Upravno vijeće „PORE“ Razvojne agencije za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji donijelo na svojoj 13. sjednici održanoj 23. siječnja 2018. godine upućuje se

POZIV NA TESTIRANJE I INTERVJU

Dana 17. svibnja 2018. godine (četvrtak) s početkom u 10,00 sati u zgradi „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, dvorana na prvom katu, Florijanski trg 4, Koprivnica, održat će se postupak provjere znanja i sposobnosti kandidata/kinja za obavljanje poslova na radnom mjestu Projekt menadžer za razvojne projekte - pripravnik i za obavljanje poslova na radnom mjestu Projekt menadžer za strateško planiranje i regionalni razvoj - pripravnik, a temeljem Natječaja za radno mjesto Projekt menadžer za razvojne projekte - pripravnik u trajanju od 12 mjeseci za jednog izvršitelja od 20. travnja 2018. godine i Natječaja za radno mjesto Projekt menadžer za razvojne projekte - pripravnik u trajanju od 12 mjeseci za jednog izvršitelja od 20. travnja 2018. godine objavljenih na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Pismeno testiranje održat će se dana 17. svibnja 2018. godine u 10,00 sati i za kandidate/kinje za radno mjesto Projekt menadžer za razvojne projekte - pripravnik i za kandidate/kinje za radno mjesto Projekt menadžer za strateško planiranje i regionalni razvoj - pripravnik.
Kandidati/kinje koji ostvare dovoljan broj bodova na testu, moći će pristupiti intervjuu o čijem će terminu održavanja biti obaviješteni nakon završetka pismenog testiranja.

Kandidati/kinje koji pristupe testiranju dužni su predočiti osobnu iskaznicu radi identifikacije, a kandidati/kinje koji neće moći dokazati identitet neće moći pristupiti testiranju te će se smatrati da su povukli svoju prijavu na Natječaj.

Ako kandidat/kinja ne pristupi testiranju, smatra se da je prijava na Natječaj povučena.

Kandidati/kinje koji su dostavili pravovremenu i potpunu dokumentaciju te ispunjavaju formalne uvjete navedene u Natječaju za radno mjesto Projekt menadžer za razvojne projekte - pripravnik te mogu pristupiti testiranju su:

1. MARINA JURLINA,
2. MAJA HRŽENJAK ŠVAGELJ,
3. NATALIJA VURNOCI,
4. ANAMARIJA KADIJA.

Kandidati/kinje koji su dostavili pravovremenu i potpunu dokumentaciju te ispunjavaju formalne uvjete navedene u Natječaju za radno mjesto Projekt menadžer za strateško planiranje i regionalni razvoj - pripravnik te mogu pristupiti testiranju su:

1. MARINA JURLINA,
2. MAJA HRŽENJAK ŠVAGELJ,
3. NATALIJA VURNOCI,
4. ADRIANA VIDOVIĆ,
5. MAJA RUŽMAN,
6. ANAMARIJA KADIJA.

1. Kandidati/kinje će pisati test, a dio testa bit će na engleskom jeziku. Vrijeme trajanja pisanja testa je 30 minuta. Za vrijeme provjere znanja nije dozvoljeno koristiti se bilo kakvom literaturom, odnosno bilješkama, koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva, napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija ni razgovarati s ostalim kandidatima ili na bilo koji način remetiti koncentraciju kandidata. Kandidati koji se neće pridržavati navedenog bit će udaljeni s testiranja i njihov rezultat se neće bodovati te će se smatrati da su odustali od testiranja.

2. Nakon pisanja testa, provodi se intervju, o čijem će terminu održavanja biti obaviješteni nakon završetka pismenog testiranja, za kandidate/kinje koji su zadovoljili znanje na testu, odnosno ostvarili dovoljan broj bodova.

3. Kroz intervju s kandidatima utvrdit će se interesi, profesionalni ciljevi i motivacija kandidata za rad u „PORI“ Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

4. Nakon provedenog testiranja i intervjua utvrdit će se rang lista kandidata prema ukupnom zbroju bodova ostvarenih na testiranju i intervjuu.

5. Nakon utvrđivanja rang liste na web stranici „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji www.pora.com.hr objavit će se ime i prezime odabranog/ne kandidata/kinje za radno mjesto Projekt menadžer za razvojne projekte - pripravnik i ime i prezime odabranog/ne kandidata/kinje za radno mjesto Projekt menadžer za strateško planiranje i regionalni razvoj - pripravnik.

Izvor za pripremu za testiranje i intervju:

1. Web stranica „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji www.pora.com.hr

2. Web stranica www.strukturnifondovi.hr

„PORA“ Razvojna agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

Ažurirano 14. svibnja 2018.

Hitovi: 229

NASTAVLJA SE TJEDAN EU FONDOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - ŽUPAN ODRŽAO KONFERENCIJU ZA MEDIJE NA TEMU EU PROJEKATA TE PRIJEM ZA SUDIONIKE NAGRADNOG NATJEČAJA „HRVATSKA KAKVU ŽELIMO“

Natjecaj skole LOGO

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, „PORE“ KKŽ, HGK Županijske komore Koprivnica i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, u razdoblju od 7. do 11. svibnja 2018. godine održava se „TJEDAN EU FONDOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE“.

U okviru trećeg dana, župan Koprivničko-križevačke županije održao je konferenciju za medije na temu provedenih EU projekata i projekata u provedbi te prijem za sudionike Nagradnog natječaja „Hrvatska kakvu želimo“.

Na samom početku pozdravio je sve prisutne i zahvalio im na dolasku. Zatim je naveo EU projekte od posebnog značaja za županiju kao što su: Prilika za sve 3 kojim se osigurava 56 pomoćnika u nastavi za 62 učenika u 22 škole Koprivničko-križevačke županije, Svi u školi, svi pri stolu 2 čiji cilj je osiguravanje prehrane za 822 osnovnoškolske djece u potrebi, POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji kojim se želi poboljšati uvjete pružanja usluge primarne zdravstvene zaštite u 7 ordinacija u sklopu Doma zdravlja koje se nalaze u udaljenim i depriviranim područjima, Energetska obnova OŠ „Fran Koncelak“ Drnje, Energetska obnova OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje te trenutno najveći projekt u županiji Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici „Dr.Tomislav Bardek“ u Koprivnici.

Pohvalio je uključenost gotovo svih županijskih institucija u pripremu i provedbu EU projekata pri čemu se osvrnuo na „PORU“ KKŽ, njezinu ulogu kao regionalnog koordinatora u pripremi projekata drugih dionika s područja Koprivničko-križevačke županije te istaknuo stručno znanje i iskustvo koje posjeduju njezini djelatnici. „PORA“ KKŽ trenutno provodi 12 EU projekata ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna, u posljednjih 18 mjeseci pripremila je 26 EU projekata ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna, a do sada je pripremila ukupno 83 projekta ukupne vrijednosti 276 milijuna kuna. Na kraju se osvrnuo na infrastrukturne projekte jedinica lokalne samouprave s naglaskom na modernizaciju nerazvrstanih cesta za što je u Koprivničko-križevačku županiju došlo preko 52 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nakon konferencije za medije održan je prijem za sudionike Nagradnog natječaja za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“ te podjela potvrda osnovnim školama i mentorima sudionicima Nagradnog natječaja. U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

Natječaj se provodio na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini u 4 kategorije. Školsku razinu natječaja za Koprivničko-križevačku županiju provele su Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac, Osnovna škola Gola, Osnovna škola „Fran Koncelak“ Drnje, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Za županijsku razinu natječaja bili su zaduženi regionalni koordinatori, odnosno za Koprivničko-križevačku županiju „PORA“ KKŽ. U vremenu od 28. veljače do 1. ožujka „PORA“ KKŽ zaprimila je ukupno 34 učenička rada. Nakon provedenog propisanog postupka ocjenjivanja odabrani su radovi učenika koji su sudjelovali na nacionalnoj razini, te su isti proslijeđeni u Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na kraju prijema, učenik 2. b razreda Osnovne Škole Franje Viktora Šignjara iz Virja Evan Matiša pročitao je sastavak „Bolja Hrvatska“ s kojim je osvojio drugo mjesto na nacionalnoj razini u kategoriji literarnih radova od I. do IV. razreda.

IMG 7027IMG 7033IMG 7043IMG 7071IMG 7094IMG 7112

Ažurirano 09. svibnja 2018.

Hitovi: 150

U OKVIRU TJEDNA EU FONDOVA KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA "PORE" KKŽ

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK Županijske komore Koprivnica i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, u razdoblju od 7. do 11. svibnja 2018 godine. održava se „TJEDAN EU FONDOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE“. U okviru drugog dana održan je DAN OTVORENIH VRATA „PORE“ KKŽ te prezentacija na temu djelokruga rada „PORE“, europskih strukturnih investicijskih fondova, aktualnih natječaja, provedenih projekata i projekata u provedbi.

Prezentacije o navedenim temama održali su Senada Ranilović, Voditeljica odjela za razvojne projekte, Maja Belković Došen, Projekt menadžer za razvojne projekte i Saša Ozmec, Stručni suradnik za razvojne projekte. Prezentaciji su prisustvovali učenici Srednje škole Koprivnica u pratnji profesora Maria Latina, učenici Obrtničke škole Koprivnica u pratnji profesorice Ivančice Pavešić-Šurić. Prezentaciji su također prisustvovale predstavnice Koprivničko-križevačke županije ispred Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondova.

Tjedan EU fondova Koprivničko-križevačke županije 2018. nastavlja se održavanjem Dana Europe u srijedu, 09. svibnja 2018. godine u 10 sati u dvorani Koprivničko-križevačke županije.

IMG 8334IMG 8309IMG 8318IMG 8313IMG 8343

Ažurirano 08. svibnja 2018.

Hitovi: 173

Podkategorije

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE