Četvrtak, 13. prosinca 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


AGROSHORT


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

ODRŽAN 17. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U prostorima Sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca i Sportske dvorane Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga u Križevcima od 07. do 9. studenog 2014. godine održan je 17. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je ove godine okupio 255 izlagača od čega 98 obrtnika, 106 tvrtki, 25 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 26 institucija i udruga iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije koji su na ukupno 3.000 m2 unutarnjeg i vanjskog izlagačkog prostora posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge.

Sajam je održan u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori sajma bili su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Nositelj financijsko-komercijalnih poslova sajma bila je HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, dok su pokrovitelji sajma Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Ovogodišnji partner Sajma bila je Krapinsko-zagorska županija.

Sajam je u petak otvorio ministar poduzetništva i obrta gospodin Gordan Maras, a prisutnima su se obratili i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca gospodin Branko Hrg, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica gospodin Miroslav Vitković, predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije gospodin Zvonko Pecikozić, u ime Županije partnera obratio se župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar te predsjednik Organizacijskog odbora Sajma i župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren.

Povodom otvorenja Sajma i ove je godine izabrana najstražarica Križevačke djevojačke straže.

U sklopu sajma održana je prezentacija obrtničkih zanimanja u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Đurđevac, Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom „Ivan Seljanec". Prezentirana su zanimanja: frizer, kozmetičar, stolar, soboslikar-ličilac, monter suhe gradnje, kuhar, konobar, krojač, zidar i strojobravar, a prezentaciju je posjetilo oko 650 učenika sedmih i osmih razreda.

Ispred sajamske dvorane tijekom tri dana održavala se izložba malih životinja koja je bila natjecateljskog i prodajnog karaktera, a pasmina Križevačke kukmaste kokoši proglašena je autohtonom hrvatskom pasminom.

U petak je održano krštenje mošta po „Križevačkim štatutima", a u subotu tradicionalna modna revija i revija frizura obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije.

„Kalnički konjari" i „Bilogorski rendžeri" pripremili su izložbu konja s mogućnošću jahanja.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja organizirala je i održala info seminar: „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja" u okviru provedbe projekta „e-Poslovanje". Prezentaciju je održala gospođa Gordana Kotarščak, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja.

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održano je i stručno predavanje na temu „Ruralni razvoj 2014-2020. i primjeri dobre prakse (LEADER)" na kojem je ispred Ministarstva poljoprivrede gospodin Marin Kukoč, voditelj Službe za programiranje, praćenje, evaluaciju i promidžbu EU programa ruralnog razvoja predstavio Mjere ruralnog razvoja RH 2014.-2020. dok je „Primjer dobre prakse u Republici Mađarskoj" predstavila gospođa Mihaela Lončar, voditeljica Lokalne akcijske grupe „PODRAVINA".

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je prezentacija na temu „Kako uspješno voditi učeničku zadrugu", dok je Komunalno poduzeće d.o.o. iz Križevaca održalo edukativnu radionicu pod nazivom „Moj otpad, moja odgovornost".

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove je godine na izlagačkom prostoru u okviru sajma predstavila svoje aktivnosti, aktualne projekte te edukacije i seminare za poduzetnike, predstavnike jedinica lokalne (regionalne) samouprave i civilnog sektora.

IMG 4190IMG 4189IMG 4187
IMG 4197

 

IMG 4241IMG 4307IMG 4311

Vijesti vezane uz Obrtnički i gospodarski sajam Kc-kž županije (klik za cijeli članak)

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE