Subota, 24. ožujka 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.INFO DAN LAG PODRAVINAgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.6.2.1. Natjeajgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.vrticigk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.KK_javni_pozivi_2018gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.NATJEAJ OPERACIJA 4.1.1gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.IZGRADNJA I OPREMANJEgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/projektni_prijedlozi_31.12.2019gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


AGROSHORT


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

ODRŽANI 21. DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održan je od 05. do 07. svibnja 2017. godine na prostoru koprivničkog Sajmišta.

Organizatori sajma su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska poljoprivredna agencija, Grad Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica, Srednja gospodarska škola i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Konjički klub Bilogorski rendžeri i Savjetodavna služba.

Sajam je i ove godine u okviru izložbeno-prodajnog dijela okupio brojne izlagače poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe i zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih domaćih proizvoda od sira, meda, vina, prerađevina voća i povrća te izvornih suvenira i rukotvorina. Osim izložbeno-prodajnog dijela, sajam je upotpunjen edukativnim predavanjima o aktualnim temama i novostima iz područja poljoprivrede te bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Sajam je započeo u petak 05. svibnja 2017. godine stručnim predavanjima za poljoprivredne proizvođače u prostoru Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica. Stručna predavanja otvorila je Srednja gospodarska škola iz Križevaca prezentacijom školskih programa koje nudi učenicima nakon čega je Visoko gospodarsko učilište iz Križevaca predstavilo stručne studije. Predstavnica Ministarstva poljoprivrede Željka Gudelj Velaga predstavila je objavljene natječaje iz mjere 04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“. Prisutnima je predstavljen projekt „Med iz Lijepe naše“, novi Pravilnik o utvrđivanju sastava sirovog mlijeka te najnovije tehnologije navodnjavanja.

Drugi dan održavanja Dana travnjaka započeo je svečanim otvorenjem. Posjetitelje i izlagače pozdravili su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, zamjenik koji obnaša dužnost koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je ujedno i otvorio ovogodišnje Dane travnjaka.

Kulturno-umjetnički dio programa svečanog otvorenja upriličio je Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka.

Za projekt „Zlata vrijedan“, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Večernjeg lista, županija je odabrala OPG Hrženjak iz Koprivnice koji tradicionalno sudjeluje na Danima travnjaka te uz 176 pčelinjih zajednica ima vinograd i voćnjak, a godišnje proizvede 4.000 kilograma meda te 200 kilograma medenjaka i slastica od meda.

Prilikom svečanog otvorenja manifestacije proglašeni su najbolji proizvođači kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivniji mladi proizvođač mesa i mlijeka. U kategoriji najboljih proizvođača kravljeg mlijeka prvo je mjesto zauzeo Zlatko Panić iz Koprivnice koji godišnje proizvodi 633.995 kilograma mlijeka, drugo mjesto osvojio je Ivica Ivančan iz Gole koji godišnje proizvodi 485.851 kilograma mlijeka, dok je treći bio Milorad Vrhovski iz Cirkvene s godišnjom proizvodnjom od 458.232 kilograma kravljeg mlijeka. U kategoriji najboljih proizvođača kozjeg mlijeka prvo je mjesto zauzeo Davor Korošec iz Đelekovca koji godišnje proizvodi 80.125 kilograma mlijeka, drugo mjesto pripalo je Željku Žegeru iz Cirkvene koji godišnje proizvodi 66.398 kilograma mlijeka dok je ovogodišnje treće mjesto pripalo Dubravku Vajdiću iz Križevaca s proizvodnjom od 42.270 kilograma kozjeg mlijeka. Najperspektivnijim mladim poljoprivrednim proizvođačem proglašen je Ivica Mikulinjak iz Vojvodinca u Općini Rasinja koji je član OPG-a Mikulinjak koje u vlasništvu ima 63 mliječne krave, 30 rasplodnih junica, 15 komada ženske teladi te 105 ha poljoprivrednog zemljišta.

U sklopu 10. Bambino kupa predstavljeni su mladi uzgajivači teladi, a zaslužena priznanja, medalje i poklon pakete mladim uzgajivačima uručili su župan Darko Koren, ravnatelj HPA-e Zdravko Barać te dr. sc. Marcela Andreata-Koren ispred Visokog gospodarskog učilišta Križevci.

Zadnjeg dana manifestacije održano je već tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji. Natjecanje je održano u ženskoj i muškoj kategoriji, a najuspješnijim koscima nagrade i poklon pakete sponzora uručio je zamjenik župana Darko Sobota. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Stjepan Matoničkin, drugo mjesto osvojio je Dragutin Grobenski dok je treće mjesto pripalo Zlatku Barešiću. U ženskoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Branki Bukvić, drugo mjesto Mariji Ževnar, a treće mjesto Štefici Kemenović. Kriterije ocjenjivanja činili su brzina košnje, širina otkosa, čistoća te stil otkosa.

Tijekom subote i nedjelje u vremenu od 11,00 do 18,00 sati održan je i konjički turnir dok su članovi Konjičkog kluba Bilogorski rendžeri održali brojne konjičke igre i natjecanja. Najuspješniji natjecatelj bio je Matija Rajšel, drugo mjesto pripalo je Eriku Setinšeku dok je treće mjesto osvojio Ivan Sočev.

DT 3DT 1

DT 2

DT 4

Ažurirano 09. svibnja 2017.

Hitovi: 462

Vijesti vezane uz Dane travnjaka Koprivničko-križevačke županije (klik za cijeli članak)

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2011. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr